top of page

Про лабрадора

Існує величезний і різноманітний світ порід собак, в якому так складно розібратися - адже всі вони такі різні, великі і маленькі, гладкошерсті і довгошерсті, декоративні та службові, активні або спокійніші, безліч видів, типів, призначень, характерів і кожна людина вибирає породу виходячи з певних бажань та вимог.


Чому я вибрала саме породу лабрадор ретрівер? Тому що на сьогоднішній день для себе я не бачу інших порід, які найповніше підходили б людині як компаньйони та друзі.


Для мене лабрадор — це дуже гармонійний, цілісний собака. У цій породі однаково важливі всі складові – анатомія, темперамент, рух, якість вовни. І набагато важливіше, на мій погляд, загальний гармонійний вигляд, ніж будь-які видатні, але не поєднуються між собою статі.


Декілька основних складових успішного розведення:


Пріоритетним є породний темперамент, стійка психіка, яскраво виражене «will to please» (чого бажаєте?) тобто бажання догодити своєму господареві, повинні бути відсутні будь-яка форма злості та агресивності, бажання бути першим, потреба в бійці, а також яскраво виражена недовіра, крім того Лабрадор, призначений до відтворення, повинен бути життєстійким і здоровим, без спадкових захворювань і, зрозуміло, він повинен відповідати стандарту породи. Тільки сукупність всіх цих факторів дасть високу ймовірність отримати породних цуценят, які на довгі роки подарують вам радість спілкування з лабрадором.



Лабрадор ретрівер одна з найпопулярніших порід у світі, діяльний і розумний собака, який найбільше любить перебувати зі своєю родиною. Ретрівери належать до групи мисливських собак. По-англійськи "to retrieve" означає "знаходити", "подавати підноску" серед різних мисливських порід ретрівери утворюють групу апортних собак. Вони були виведені для відшукування та піднесення дичини як на суші так і на воді. Працюють після пострілу. Вони повинні не просто підносити вбиту, а й самостійно розшукувати підстрелену дичину. При цьому вони не повинні боятися ні крижаної води, ні заростей, ні колючих чагарників. Навпаки, їм слід бути спокійними та керованими.


Порода лабрадор практично позбавлена ​​агресії, тому її представників часто використовують як собак-поводирів, собак-няньок, собак-рятувальників. Крім того порода лабрадор дуже цінується в роботі на митниці, так як вони мають відмінне чуття.


Також лабрадор відмінно підходить як домашній улюбленець. Це просто ідеальна порода для домашнього утримання. Цуценя лабрадора швидко звикає до будинку та господарів. Він добре ладнає з дітьми і знаходить «спільну мову» з усіма членами сім'ї. Цуценя не вимагатиме від вас будь-яких специфічних умов утримання, перед покупкою бажано створити йому власний затишний куточок у будинку, де собака зможе почуватися спокійно та безпечно.


Зважаючи на те, що лабрадори дуже люблять поїсти, у представника цієї породи може з'явитися зайва вага, тому намагайтеся стежити за раціоном вашого улюбленця і не перегодовувати його.



Лабрадор вимагає постійної уваги себе. Намагайтеся частіше грати і розмовляти з ним, ваш улюбленець повинен розуміти, що він вам небайдужий. Активні та доброзичливі лабрадори надзвичайно люблять грати з м'ячиком, бігати за ціпком, гратися у воді, постарайтеся забезпечити своєму вихованцю тривалі та активні прогулянки, оскільки собаки цієї породи схильні до повноти, їм необхідні постійні помірні фізичні навантаження.


Лабрадор-собака універсал. Такий пес підійде абсолютно різним людям, які мають різний соціальний статус, різноманітний темперамент і захоплення, ви можете спробувати позайматися з ним аджиліті, образієнс, дог фрізбі, музичним фрістайлом, головне знайти саме те, що найбільше підходитиме вам і вашому лабрадору.


У лабрадорів є єдиний «недолік» – занадто велика довіра і дружелюбність і їх власники завжди повинні пам'ятати, що не всі собаки, та й люди теж, мають подібний «недолік».

20 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page